Sök

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Vad krävs för att få göra avdrag för RUT/hemnära tjänster?

Rutavdraget medges fortfarande med 50% av arbetskostnaden men maxbeloppet minskas till 25 000 kr för personer som inte fyllt 65 år. Har du fyllt 65 år vid årets ingång har du fortfarande rätt att göra Rutavdrag upp till 50 000kr.

1. Arbetet ska utföras i kundens eller kundens föräldrars hushåll. Föräldern skall dock vara bosatt i Sverige. Med föräldrar avses biologiska-, adoptiv- och fosterföräldrar. Man får inte avdrag om man som förälder betalat hushållsarbete till vuxna barn som inte längre bor hemma.

2. Den som utför arbetet ska arbeta med F-skattsedel (som du ju gör via BolagsKraft).

3. Arbetet får inte utföras av närstående eller av ett företag som den närstående genom ägarandel har ett väsentligt inflytande i. Till närstående räknas make, förälder, mor- och farföräldrar, barn och barns make/maka, syskon, syskons make/maka, syskonbarn, dödsbo som den skattskyldige eller någon närstående är delägare i. Till barn räknas även styvbarn och fosterbarn.

4. Kundens del av fakturan skall ha betalats under beskattningsåret.

5. Det är bara utgifter för arbetet som får redovisas till Skatteverket. Inte kostnader för material, utrustning, maskinkostnad eller resor. Dessa kostnader måste kunden stå för själv.

Tillbaka till Frågor och svar

Hur det funkar

BolagsKraft gör det enkelt för dig att arbeta. Skapa ett gratis konto hos oss så du börja jobba och fakturera samma dag utan att ha ett eget företag. Vi sköter pappersarbetet och betalar skatter och avgifter, så att du kan fokusera på det du är bäst på. Starta din egenanställning idag!

Testfaktura

Är du fundersam på hur det fungerar att ta fram en faktura hos Bolagskraft? Skapa en testfaktura så ser du hur smidigt och enkelt vårt system är!

Kontakta oss

    Bli kund idag - Enkelt, snabbt & tryggt!

    Vill du fakturera utan företag - Bli egenanställd hos BolagsKraft så kan du börja jobba och fakturera redan idag. Du är försäkrad när du arbetar och hanterar enkelt dina fakturor och löneutbetalningar via vår hemsida. Det är den enda administration du som egenanställd behöver bekymra dig om – allt annat sköter vi, så att du kan koncentrera dig på det du är bäst på!