Egenanställning

Vad är egenanställning?
Enkel bokföring & löneutbetalning

Egenanställning är ett enkelt sätt för dig att ta uppdrag och fakturera kunder utan att ha ett eget företag! Egenanställning har växt fram eftersom många tycker att det är krångligt och svårt att starta eget företag. Om du har ett uppdrag eller vill testa en affärsidé utan att behöva starta eget då är egenanställning något för dig. Som egenanställd låter du oss på BolagsKraft sköta faktureringen till dina kunder. Du jobbar som konsult/entreprenör/frilans och vi tar hand om allt administrativt arbete som skatter, arbetsgivaravgifter, moms och försäkringar.

Hur funkar det?

Du har precis som en egen företagare ansvaret för att skaffa fram dina egna uppdrag och du sätter ditt eget pris. När ditt uppdrag är genomfört skickar du en faktura via vår portal, när din kund har betalat så betalar vi ut din lön – skattad och klar! Dina kunder, privata eller företag kan betala för dina tjänster med faktura, kontant, kort eller swish. Du kan vara egenanställd på heltid, deltid eller bara ta enstaka uppdrag när du har tid.

Vem kan vara egenanställd?

Egenanställda finns i stort sett i alla yrkesgrupper och på BolagsKraft har vi allt från ekonomer, jurister, konstnärer, yogainstruktörer, IT konsulter och författare till praktiska yrkesgrupper som Snickare, rörmokare och cykelreparatörer. Det finns tjänster som av bl.a. försäkringsskäl inte kan drivas via ett egenanställningsföretag. Om vi anser att din verksamhet inte kan drivas via oss, så kontaktar vi dig via e-post och berättar varför. Du kan då kontakta oss om eventuella förändringar av din verksamhet för att vi skall kunna hitta en lösning för dig. Oavsett bransch har alla våra egenanställda en sak gemensamt: Att utföra uppdrag mot betalning och få hjälp med sin fakturering och administration.

Vad kostar det?

Det kostar ingenting att vara registrerad hos BolagsKraft, men vi tar ut en administrativ kostnad för arbetet som vi utför åt dig. I den avgiften ingår allt administrativt arbete, våra bas försäkringar, avtal och rådgivning och det tillkommer inga kostnader. Om du behöver hjälp med marknadsföring så hjälper vi till med rådgivning, men övriga tjänster som tillverkning av hemsidor, visitkort och marknadsföring i sociala medier kostar extra. Drömmer du om att bli din egen så kan egenanställning vara ditt första steg på vägen. Du jobbar och vi fixar resten – enkelt, smidigt och tryggt.

Registrera dig gratis på vår hemsida

 

Historien om Bolagskraft

Anledningen till att vi ville arbeta med Bolagskraft är att vi genom egna erfarenheter vet vilka möjligheter en egenanställning ger. Vår önskan är att kunna sysselsätta så många människor som möjligt och hjälpa till att förverkliga drömmar. Som egenanställd kan du snabbt och enkelt börja ta uppdrag, det kan vara början på en spännande och utvecklande resa, oavsett om det är första steget till eget aktiebolag, vägen till en fast anställning eller helt enkelt en framtid som egenanställd. Vi vill ge människor chansen att göra det mesta av sin potential – därför är vi stolta över att driva Bolagskraft!

Bli kund idag - Enkelt, snabbt & tryggt!

Vill du fakturera utan företag - Bli egenanställd hos BolagsKraft så kan du börja jobba och fakturera redan idag. Du är försäkrad när du arbetar och hanterar enkelt dina fakturor och löneutbetalningar via vår hemsida. Det är den enda administration du som egenanställd behöver bekymra dig om – allt annat sköter vi, så att du kan koncentrera dig på det du är bäst på!