Egenanställning

Vad är egenanställning?
Enkel bokföring & löneutbetalning

Egenanställning är ett enkelt sätt för dig att ta uppdrag och fakturera utan att ha ett eget företag, du jobbar som konsult/entreprenör/frilans. Egenanställning har växt fram eftersom många tycker att det är krångligt och svårt att starta eget företag. Om du har ett uppdrag, är frilansare eller kanske vill testa en affärsidé då är egenanställning något för dig. Som egenanställd låter du oss på BolagsKraft sköta faktureringen till dina kunder, allt administrativt arbete som skatter, bokföring, arbetsgivaravgifter, moms, försäkringar och mycket mer – så att du kan fokusera på arbetet.

 

Hur funkar det?

Som egenanställd eller frilansare har du precis som egenföretagare ansvaret för att skaffa fram dina egna uppdrag. Du utför arbetet och sätter ditt eget pris – sedan sköter vi på BolagsKraft det administrativa arbetet. När ditt uppdrag är genomfört skickar du en faktura via vår portal och när din kund har betalat så betalar vi ut din lön – skattad och klar! Dina kunder, privata eller företag betala för dina tjänster mot faktura,. Du väljer själv om du vill vara egenanställd på heltid, deltid eller bara ta enstaka uppdrag när du har tid.

 

Vem kan vara egenanställd?

Egenanställda finns i stort sett i alla yrkesgrupper och på BolagsKraft har vi allt från ekonomer, jurister, konstnärer, yogainstruktörer, IT konsulter och författare till praktiska yrkesgrupper som snickare och cykelreparatörer. Det finns tjänster som av bl.a. försäkringsskäl inte kan drivas via ett egenanställningsföretag. Om vi anser att din verksamhet inte kan drivas via oss, så kontaktar vi dig via e-post och berättar varför. Du kan då kontakta oss om eventuella förändringar av din verksamhet för att vi skall kunna hitta en lösning för dig. Oavsett bransch har alla våra egenanställda en sak gemensamt: Att utföra uppdrag mot betalning och få hjälp med sin fakturering, bokföring och administration.

 

Vad kostar det?

Det kostar ingenting att vara registrerad hos BolagsKraft, men vi tar ut en administrativ kostnad för arbetet som vi utför åt dig. I den avgiften ingår allt administrativt arbete, våra basförsäkringar, avtal och rådgivning och det tillkommer inga kostnader. Drömmer du om att bli din egen så kan egenanställning vara ditt första steg på vägen. Oavsett om du vill testa att starta en verksamhet, vill jobba som frilansare eller bara inte vill behöva ta hand om företagets bokföring och andra administrativa delar så kan vi på BolagsKraft hjälpa dig. Du jobbar och vi fixar resten – enkelt, smidigt och tryggt.

Registrera dig gratis på vår hemsida

Historien om BolagsKraft

Anledningen till att jag ville arbeta med BolagsKraft är att jag genom egna erfarenheter vet vilka möjligheter en egenanställning ger. Min önskan är att kunna sysselsätta så många människor som möjligt och hjälpa till att förverkliga drömmar. Som egenanställd kan du snabbt och enkelt börja ta uppdrag, det kan vara början på en spännande och utvecklande resa, oavsett om det är första steget till eget aktiebolag, vägen till en fast anställning eller helt enkelt en framtid som egenanställd. Vi vill ge människor chansen att göra det mesta av sin potential – därför är vi stolta över BolagsKraft!

Bli kund idag - Enkelt, snabbt & tryggt!

Vill du fakturera utan företag - Bli egenanställd hos BolagsKraft så kan du börja jobba och fakturera redan idag. Du är försäkrad när du arbetar och hanterar enkelt dina fakturor och löneutbetalningar via vår hemsida. Det är den enda administration du som egenanställd behöver bekymra dig om – allt annat sköter vi, så att du kan koncentrera dig på det du är bäst på!