Hur fungerar egenanställning
för företag?

Rekrytera en egenanställd

Egenanställning är ett alternativ för företag som vill slippa all administration som uppstår vid anställning eller som inte vill anlita ett bemanningsföretag. Då kan en egenanställd konsult vara en bra lösning för dig, som företagare så kan du hyra in en egenanställd för korta och långa uppdrag, när du behöver det som mest.

BolagsKraft är inte ett bemanningsföretag, vi har inga konsulter för uthyrning eller rekrytering.

Du vet var din externa kompetens finns och vi hjälper till så att det blir så enkelt som möjligt för dig som arbetsgivare att anlita kompetent personal. En egenanställd konsult fakturerar ditt företag för de timmar som konsulten har arbetat via oss på BolagsKraft, vi tar hela arbetsgivaransvaret under uppdraget och hanterar allt pappersarbete, skatter, moms och arbetsgivaravgifter. Den egenanställde är givetvis försäkrad via BolagsKraft, för vissa typer av uppdrag kan specialförsäkringar behövas och vi tar fram dessa i samråd med den egenanställde. Att ta in en egenanställd kan också vara ett bra sätt att testa en ev. framtida personal under några månader innan man gör en rekrytering.

Ni som kund får mycket större flexibilitet att byta ut personal som av olika anledningar inte passar in eller har rätt spetskompetens för er arbetsplats under en viss period. Ett annat exempel är om ni funderar på att skapa en ny funktion eller tjänst på företaget, då kan det vara ett bra sätt att prova med en konsult för att se om tjänsten är ett strategisk val i rätt riktning. Behöver ditt företag personal som kan komma in och arbeta vid arbetstoppar, vid en omorganisation, under semestern eller som vikarie då är en egenanställd ett bra alternativ till både bemanning och anställning.

Vet du redan vem du vill rekrytera

Då ber du den eller de personer du vill anlita att ta kontakt med oss på BolagsKraft så hjälper vi till att starta upp dem som egenanställda konsulter. När detta är klart så kan du anlita dem som uppdragstagare och konsulter i din verksamhet.

Hur fungerar egenanställning?

Våra egenanställda arbetar som egna företagare men utan att ha ett företag. Du kommer överens med den egenanställde konsulten om vilket arbete som skall utföras och vilken ersättning som ska utgå och betalar för tjänsterna när konsulten skickar en faktura till er. Du får jobbet gjort och vi ansvarar för utbetalning av lön och att den egenanställde konsulten är försäkrad samt att skatter och avgifter betalas in. Vi på BolagsKraft sköter det administrativa arbetet åt våra egenanställda, så att dom kan fokusera på att göra ett bra jobb för sina kunder. Vi tar betalt för våra tjänster med en serviceavgift som beräknas på det fakturerade beloppet ex moms, detta kan jämföras med vad en redovisningsbyrå tar betalt för att sköta ett traditionellt företags ekonomiadministration.

Minska dina administrativa kostnader

Vi har många egenanställda konsulter som arbetar på långa uppdrag, ibland hos en tidigare arbetsgivare som har omorganiserat och vill minska sina administrativa kostnader. Då har de gjort om anställningen till ett konsultuppdrag och vi på BolagsKraft tar hand om allt det administrativa runt lönehantering och försäkringar. Företaget får fakturor från konsulterna varje månad som motsvarar vad det hade kostat att ha dem anställda, men slipper all administration med skatter, arbetsgivaravgifter o.s.v.

  Kontakta oss