Sök

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Kostnadsersättningar och utlägg

Alla omkostnader du har för att kunna arbeta med din verksamhet skickar eller scannar du in kvitton på för avdrag mot intäkter.

Alla underlag som skickas in till BolagsKraft för kostnadsersättningar och utlägg skall vara godkända enligt Skatteverkets regler.
Kvittot eller fakturan måste det tydligt framgå vart varan är inköpt och innehålla det säljande företagets namn samt organisationsnummer.
På kvittot skall det även framgå vilken typ av vara eller tjänst som är inköpt. Momsen måste vara angiven både i procent och som belopp.

Den egenanställda ansvarar helt för finansieringen av sin verksamhet samt försäljning, marknadsföring samt andra kostnader för att den egenanställdas verksamhet ska fungera. Det betyder att den egenanställda endast kan få ersättning för köpta inventarier när pengar finns att tillgå på den egenanställdas konto i Bolagskraft. Bolagskraft tar inte på sig betalningsansvaret för den egenanställdas utgifter utan dessa måste finansieras av den egenanställda.

Alla kvitton eller fakturor som kommer in till Bolagskrafts kontor via e-mail, via bolagskraft.se eller via post ska uppfylla följande krav:

1. I de fall kvitton- eller fakturor överstiger 4000 kr inkl. moms skall Bolagskraft stå som c/o enligt
Skatteverkets regler.
Ex. Den egenanställdas namn
c/o Bolagskraft
Den egenanställdas adress
Den egenanställdas postnummer och ort
2. Det får endast vara material och tjänster som kan härröras till den egenanställdas
verksamhet. Det skiljer sig därför vad man får köpa från egenanställd till egenanställd.
3. Den egenanställda får endast införskaffa inventarier som understiger 20 000 kr exkl. moms.
Bolagskraft har rätt att neka kostnadsersättning i de fall underlag bedöms vara bristfälligt utformade.

Var medveten om att BolagsKraft alltid gör en bedömning i varje enskilt fall gällande kostnadsersättningar och utlägg.
Alla  kostnadsersättningar och utlägg måste vara rimliga i förhållande till intäkterna.  För att kunna ta ut kostnadsersättningar och utlägg måste den egenanställde också ta ut en rimlig lön.

Tillbaka till Frågor och svar

Hur det funkar

BolagsKraft gör det enkelt för dig att arbeta. Skapa ett gratis konto hos oss så du börja jobba och fakturera samma dag utan att ha ett eget företag. Vi sköter pappersarbetet och betalar skatter och avgifter, så att du kan fokusera på det du är bäst på. Starta din egenanställning idag!

Testfaktura

Är du fundersam på hur det fungerar att ta fram en faktura hos Bolagskraft? Skapa en testfaktura så ser du hur smidigt och enkelt vårt system är!

Kontakta oss

    Bli kund idag - Enkelt, snabbt & tryggt!

    Vill du fakturera utan företag - Bli egenanställd hos BolagsKraft så kan du börja jobba och fakturera redan idag. Du är försäkrad när du arbetar och hanterar enkelt dina fakturor och löneutbetalningar via vår hemsida. Det är den enda administration du som egenanställd behöver bekymra dig om – allt annat sköter vi, så att du kan koncentrera dig på det du är bäst på!