Sök

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Traktamente som egenanställd

Traktamente betyder att du som egenanställd kan få skattefri ersättning för ökade levnadsomkostnader när du har bott på annan ort i tjänsten.
Kravet för att erhålla denna ersättning är att övernattningen sker minst 50 km ifrån den egenanställdas tjänsteställe eller bostad.
Denna ersättning kallas traktamente, ersättningen för traktamente är inom Sverige, 230 kr/hel dag. Från 1:a januari 2020 höjs det till 240 kr/hel dag.

Beloppet för traktamente i utlandet varierar beroende av vilket land den egenanställda befinner sig i, du kan läsa om utlandstraktamente på Skattverkets hemsida

För traktamente gäller samma regler som för alla kostnadsersättningar, för att kunna betala ut ersättning så måste det finnas medel på den egenanställdes konto.

Bolagskraft har rätt att neka ersättning i de fall underlag bedöms vara bristfälligt utformade och inte uppfyller skatteverkets regler.

Tillbaka till Frågor och svar

Hur det funkar

BolagsKraft gör det enkelt för dig att arbeta. Skapa ett gratis konto hos oss så du börja jobba och fakturera samma dag utan att ha ett eget företag. Vi sköter pappersarbetet och betalar skatter och avgifter, så att du kan fokusera på det du är bäst på. Starta din egenanställning idag!

Testfaktura

Är du fundersam på hur det fungerar att ta fram en faktura hos Bolagskraft? Skapa en testfaktura så ser du hur smidigt och enkelt vårt system är!

Kontakta oss

    Bli kund idag - Enkelt, snabbt & tryggt!

    Vill du fakturera utan företag - Bli egenanställd hos BolagsKraft så kan du börja jobba och fakturera redan idag. Du är försäkrad när du arbetar och hanterar enkelt dina fakturor och löneutbetalningar via vår hemsida. Det är den enda administration du som egenanställd behöver bekymra dig om – allt annat sköter vi, så att du kan koncentrera dig på det du är bäst på!