Sök

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Vad gäller vid avdrag för arbetskläder?

För att du ska kunna göra avdrag för arbetskläder behöver utgiften avse kläder som är särskilt anpassade för ditt arbete och olämpliga att bära privat. Kläder räknas som arbetskläder när det är särskilt anpassat för ditt arbete, till exempel uniformer och skyddskläder.

Det måste framgå på kassakvittot att det är just arbetskläder eller skyddskläder.

Skyddskläder är till för att förebygga skador, ohälsa, skydda mot frätande ämnen, värme, kyla och så vidare.
Uniformer används i vissa yrkesgrupper som till exempel flygvärdinnor, restaurang, inom sjukvården, ordningsvakter, militären och polisen.

Om det inte framgår av kassakvittot så måste affären skriva ett kvitto där företagets uppgifter (firmanamn och organisationsnummer) samt firmastämpel finns för att kvittot skall vara giltigt.

Skatteverket är mycket restriktiva med vilka yrkesgrupper som kan ta upp arbets- eller skyddskläder.

Tillbaka till Frågor och svar

Hur det funkar

BolagsKraft gör det enkelt för dig att arbeta. Skapa ett gratis konto hos oss så du börja jobba och fakturera samma dag utan att ha ett eget företag. Vi sköter pappersarbetet och betalar skatter och avgifter, så att du kan fokusera på det du är bäst på. Starta din egenanställning idag!

Testfaktura

Är du fundersam på hur det fungerar att ta fram en faktura hos Bolagskraft? Skapa en testfaktura så ser du hur smidigt och enkelt vårt system är!

Kontakta oss

    Bli kund idag - Enkelt, snabbt & tryggt!

    Vill du fakturera utan företag - Bli egenanställd hos BolagsKraft så kan du börja jobba och fakturera redan idag. Du är försäkrad när du arbetar och hanterar enkelt dina fakturor och löneutbetalningar via vår hemsida. Det är den enda administration du som egenanställd behöver bekymra dig om – allt annat sköter vi, så att du kan koncentrera dig på det du är bäst på!