Sök

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Vad räknas som bostad vid RUT (hemnära tjänster)?

Till hemnära tjänster räknas sådant som görs i eller i anslutning till kundens bostad och/eller till kundens föräldrars bostad.

Som bostad räknas:
Utrymme med nyttjande- eller äganderätt som helt eller till stor del används för boende. Till bostad räknas även garage, förråd och tvättstuga. Även fritidshus, andelslägenhet eller stuga som kunden äger eller hyr för kortare eller längre tid. Vid dubbel bosättning omfattas båda bostäderna av begreppet bostad.

Som bostad räknas inte hotell, pensionat eller vandrarhem oavsett om man vistas där kortare eller längre tid.

Det innebär att arbeten som sker i det reparerande företagets lokaler inte ger rätt till rutavdrag.

Tillbaka till Frågor och svar

Hur det funkar

BolagsKraft gör det enkelt för dig att arbeta. Skapa ett gratis konto hos oss så du börja jobba och fakturera samma dag utan att ha ett eget företag. Vi sköter pappersarbetet och betalar skatter och avgifter, så att du kan fokusera på det du är bäst på. Starta din egenanställning idag!

Testfaktura

Är du fundersam på hur det fungerar att ta fram en faktura hos Bolagskraft? Skapa en testfaktura så ser du hur smidigt och enkelt vårt system är!

Kontakta oss

    Bli kund idag - Enkelt, snabbt & tryggt!

    Vill du fakturera utan företag - Bli egenanställd hos BolagsKraft så kan du börja jobba och fakturera redan idag. Du är försäkrad när du arbetar och hanterar enkelt dina fakturor och löneutbetalningar via vår hemsida. Det är den enda administration du som egenanställd behöver bekymra dig om – allt annat sköter vi, så att du kan koncentrera dig på det du är bäst på!