Sök

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Skall jag betala skatt enligt tabell?

Om du inte har några som helst inkomster utöver den lön du tar ut hos oss (dvs ingen lön, A-kassa, ersättning från försäkringskassa eller liknande), så be oss att vi ska dra skatt enligt tabell. Vi rekommenderar att inte dra enligt tabell om du inte har samma månadslön varje månad.

Om du har någon annan lön/ersättning enligt ovan så drar vi skatt för sidoinkomst, dvs 30 %
Detta är för att den lön/ersättning du får från annat håll har det dragits tabellskatt på och där är grundavdraget avräknat. Om även vi drar tabellskatt så kommer du att få en kvarskatt eftersom grundavdraget då dras av två (eller fler) gånger.

Tillbaka till Frågor och svar

Hur det funkar

BolagsKraft gör det enkelt för dig att arbeta. Skapa ett gratis konto hos oss så du börja jobba och fakturera samma dag utan att ha ett eget företag. Vi sköter pappersarbetet och betalar skatter och avgifter, så att du kan fokusera på det du är bäst på. Starta din egenanställning idag!

Testfaktura

Är du fundersam på hur det fungerar att ta fram en faktura hos Bolagskraft? Skapa en testfaktura så ser du hur smidigt och enkelt vårt system är!

Kontakta oss

    Bli kund idag - Enkelt, snabbt & tryggt!

    Vill du fakturera utan företag - Bli egenanställd hos BolagsKraft så kan du börja jobba och fakturera redan idag. Du är försäkrad när du arbetar och hanterar enkelt dina fakturor och löneutbetalningar via vår hemsida. Det är den enda administration du som egenanställd behöver bekymra dig om – allt annat sköter vi, så att du kan koncentrera dig på det du är bäst på!