Sök

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Hur mycket dras i skatt när jag arbetar som egenanställd?

Det händer att våra egenanställda glömmer att meddela oss att de även har andra inkomster, därför drar vi som regel 30 % i skatt (vilket rekommenderas av Skatteverket vid sidoinkomst). Om du inte har några andra inkomster, meddela oss detta så att vi drar skatt enligt rätt skattetabell. Vi drar då den inkomstskatt som gäller för din hemkommun.

Vi har inte rättighet att dra lägre skatt om du inte har fått skattejämkning av Skatteverket (då måste du skicka in ett jämkningsbeslut till oss), däremot kan vi dra en högre skattesats om du vill.

Tillbaka till Frågor och svar

Hur det funkar

BolagsKraft gör det enkelt för dig att arbeta. Skapa ett gratis konto hos oss så du börja jobba och fakturera samma dag utan att ha ett eget företag. Vi sköter pappersarbetet och betalar skatter och avgifter, så att du kan fokusera på det du är bäst på. Starta din egenanställning idag!

Testfaktura

Är du fundersam på hur det fungerar att ta fram en faktura hos Bolagskraft? Skapa en testfaktura så ser du hur smidigt och enkelt vårt system är!

Kontakta oss

    Bli kund idag - Enkelt, snabbt & tryggt!

    Vill du fakturera utan företag - Bli egenanställd hos BolagsKraft så kan du börja jobba och fakturera redan idag. Du är försäkrad när du arbetar och hanterar enkelt dina fakturor och löneutbetalningar via vår hemsida. Det är den enda administration du som egenanställd behöver bekymra dig om – allt annat sköter vi, så att du kan koncentrera dig på det du är bäst på!