Sök

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Min kund säger att fakturan betalades för flera veckor sedan, varför står den som obetald i min kontosammanställning?

När en kund säger att fakturan betalats innebär det oftast att kunden i fråga lämnat fakturan för betalning till sin ekonomiavdelning vilket inte innebär att själva utbetalningen genomförts.

När det gäller offentlig sektor (stat, kommun, landsting) eller storföretag gäller alltid 30 dagar, oavsett vilken betalningstid som anges på fakturan och det går inte att räkna med att de genomför betalningar innan dess även om själva beställaren attesterat betalningen.

I några fall har det hänt att en kund gjort en inbetalning utan att ”märka” betalningen med fakturanummer eller andra uppgifter som gör att vi kan hänföra den till rätt faktura. Om dessutom namnet på inbetalaren inte stämmer med det företags- eller kundnamn som användes vid faktureringen (det händer oftast när det är en enskild firma som använder ett företagsnamn medan bankkontot står på personnamnet) så registreras inbetalningen på ett ”slaskkonto” hos banken tills betalningen kan styras rätt.

Betalningar som inkommer till oss under eftermiddag/kväll registreras samma dag eller senast efterföljande vardagsmorgon.

Tillbaka till Frågor och svar

Hur det funkar

BolagsKraft gör det enkelt för dig att arbeta. Skapa ett gratis konto hos oss så du börja jobba och fakturera samma dag utan att ha ett eget företag. Vi sköter pappersarbetet och betalar skatter och avgifter, så att du kan fokusera på det du är bäst på. Starta din egenanställning idag!

Testfaktura

Är du fundersam på hur det fungerar att ta fram en faktura hos Bolagskraft? Skapa en testfaktura så ser du hur smidigt och enkelt vårt system är!

Kontakta oss

    Bli kund idag - Enkelt, snabbt & tryggt!

    Vill du fakturera utan företag - Bli egenanställd hos BolagsKraft så kan du börja jobba och fakturera redan idag. Du är försäkrad när du arbetar och hanterar enkelt dina fakturor och löneutbetalningar via vår hemsida. Det är den enda administration du som egenanställd behöver bekymra dig om – allt annat sköter vi, så att du kan koncentrera dig på det du är bäst på!