Sök

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Hur fungerar RUT-avdrag för barnpassning?

Skattereduktion medges för, barnpassning som utförs i, eller i nära anslutning till bostaden och lämning och hämtning vid förskola, grundskola, fritidsaktiviteter eller liknande.

Som ett led i barnpassningen får barnvakten hjälpa barnet med läxor och annat skolarbete. Läxläsningen får dock endast utgöra en ringa del, det vill säga max 10 procent, av barnpassningen vid varje enskilt tillfälle. En barnvakt kan även laga mat till barnen om det kan anses vara en normalt förekommande arbetsuppgift för en barnvakt och en uppgift som vanligtvis utförs av hushållet själva.

Skattereduktion medges däremot inte för, exempelvis privatlärare, tränare eller liknande eller arrangemang av barnkalas och andra liknande aktiviteter.

Tillbaka till Frågor och svar

Hur det funkar

BolagsKraft gör det enkelt för dig att arbeta. Skapa ett gratis konto hos oss så du börja jobba och fakturera samma dag utan att ha ett eget företag. Vi sköter pappersarbetet och betalar skatter och avgifter, så att du kan fokusera på det du är bäst på. Starta din egenanställning idag!

Testfaktura

Är du fundersam på hur det fungerar att ta fram en faktura hos Bolagskraft? Skapa en testfaktura så ser du hur smidigt och enkelt vårt system är!

Kontakta oss

    Bli kund idag - Enkelt, snabbt & tryggt!

    Vill du fakturera utan företag - Bli egenanställd hos BolagsKraft så kan du börja jobba och fakturera redan idag. Du är försäkrad när du arbetar och hanterar enkelt dina fakturor och löneutbetalningar via vår hemsida. Det är den enda administration du som egenanställd behöver bekymra dig om – allt annat sköter vi, så att du kan koncentrera dig på det du är bäst på!