2017-06-14

Egenanställning och fakturera utan företag

Det är många som letar efter lösningar för att kunna fakturera utan företag som det kallas, egenanställning är svaret.

Att vara egenanställd är ett enklare sätt att vara sin egen utan starta eget eller skaffa f skattsedel, en perfekt lösning för alla som inte vill starta eget, men som ändå vill ha möjligheten att styra sitt eget arbete och välja sina uppdragsgivare.

Fördelen med egenanställning är att du slipper all administration
– BolagsKraft har f skattsedel och du fakturerar dina uppdrag via oss, vi redovisar din moms och ser till att alla skatter och sociala avgifter betalas till skattemyndigheten.
BolagsKraft finns här för att stötta er och svara på frågor som kan komma upp när ni skall ta uppdrag, vi hjälper er även att skriva avtal med uppdragsgivare.

Vem kan bli egenanställd?

Svaret är – Vem som helst!
Har du ett yrke som skulle fungera att ha som konsult eller frilans, en affärsidé du vill förverkliga, en hobby som du kan ha som extra jobb eller blir du ofta tillfrågad om att hjälpa till med ekonomisk rådgivning, fixa bekantas datorer, montera IKEA möbler, flytta, måla, snickra, klippa hår, passa barn eller hundar?
Då är egenanställning den perfekta lösningen f��r dig.
Med en egenanställning får du det bästa från två världar, du har din egen verksamhet men slipper administrationen och har därmed bekvämligheten av att vara anställd.

Du kan arbeta periodvis, heltid eller deltid, vi har inga synpunkter på var, hur mycket eller hur ofta du arbetar. Det är helt gratis att vara registrerad hos oss, du betalar inga fasta avgifter utan vi tar ut en administrativ kostnad för vårt arbete när du fakturerar.

Att tänka på som egenanställd

Du arbetar som frilans konsult vilket innebär att du skaffar dina egna uppdrag, sätter dina priser och marknadsför dig och dina talanger själv.
Hur du väljer att sälja in dig och dina kunskaper är givetvis upp till dig, men vi finns här med råd och tips om hur du kan gå till väga.
Behöver du hjälp med marknadsföring, hemsida, visitkort m.m. så kan du läsa mer HÄR.
En del saker kan vi hjälpa till med in-house och resten har vi bra kontakter på.

När du är egenanställd och skall sätta ett pris på dina tjänster så är det bra att ha några saker med i beräkningen.
Skall du göra detta på heltid så bör du kalkylera in semesterlön, tjänstepension och sjuklön.

Egenanställning som modell har växt fram då dagens arbetsmarknad har ett behov av nya anställningsformer. Många vill ha större kontroll på sin arbetssituation och längtar efter friheten att kunna styra sitt arbete, att kunna bestämma själv hur mycket och vart man vill arbeta. Hindret är oftast att dom tycker att det är krångligt och svårt att starta eget företag.

En egenanställning kan både vara en väg in på arbetsmarknaden eftersom man kan ta betalt för tillfälliga uppdrag, eller ett sätt att testa en affärsidé innan man startar eget företag.

Våra egenanställda

Vi har egenanställda i alla åldrar och med olika kompetenser, allt från drivna 16-åringar som har skapat sina egna extraarbeten och sommarjobb till pensionärer som inte riktigt vill släppa taget om arbetslivet.

Dom arbetar med allt från hundpassning och snickeri till arkitektur och forskning, men gemensamt för allihop är att dom trivs med att vara sina egna utan att driva ett företag.

Vi ger vår egenanställda friheten att skapa och utveckla sin verksamhet utan att behöva bekymra sig om pappersarbetet.

Om någon av våra egenanställda vill utvecklas och gå vidare till att driva ett eget företag så hjälper vi dem givetvis med detta.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur det är att vara egenanställd.