2017-06-06

Kraften hos ett visitkort

Ryktena om visitkortets nära förestående död är enligt mig kraftigt överdrivna.
I vår digitala tidsålder tycker en del att visitkort är onödiga och att online-plattformar har gjort dem föråldrade och omoderna.
Verkligheten är dock en helt annan och alla försök att försöka ”återuppfinna” visitkortet för den digitala världen har misslyckats.

Överallt finns dessa små kort, även i den mest digitala av världar som Silicon Valley.
Här delar man fortfarande ut små kort istället för att knacka eller länka ihop sina telefoner för att dela information.

Det handlar om att marknadsföra sig själv, detta är oerhört viktigt framför allt som egenanställd.

Den personliga touchen

I en värld där möten och kommunikation ansikte mot ansikte blir alltmer sällsynt, lägger vi ett ännu högre värde på en personlig touch. Idag är ditt visitkort en fysisk representation av dig, din personlighet och ditt varumärke.
Ett visitkort kan vara minnesvärt, roligt och visuellt inspirerande. Visitkortet kan lämna ett intryck och påminna en potentiell kund om ditt företag, långt efter att du har lämnat det till dem.

Skapa en konversation

Riktigt väldesignade visitkort kan också starta en helt ny konversation med en potentiell kund. Ju mer unikt kortet är desto mer öppnar du upp för kommunikation, det är väldigt viktigt när du möter kunder första gången.

Detta är din profession

När du blir tillfrågad av vänner och bekanta om att ställa upp med din kunskap eller dina tjänster så kan du enkelt ta dig ur gratisfällan genom att räcka över ditt visitkort.
Räck över kortet med frasen – Absolut! Jag hjälper gärna till, här har du mitt kort

Detta är en tydlig signal om att du inte jobbar gratis, skulle dom inte förstå vinken så får du vara extra tydlig och kanske trycka din prislista på baksidan av kortet.

Alltid redo

I stället för att hålla på med din telefon för att ta fram dina kontaktuppgifter eller försöka hitta en bit papper och en penna för att skriva ner informationen, så är det bra att ha ett visitkort.
Det är professionellt och visar att du är beredd att göra affärer, det kan göra hela skillnaden i en ny kunds ögon.

En fysisk påminnelse

Visitkortet kan också fungera som en fysisk påminnelse om att du faktiskt träffat någon snarare än att du bara googlade dem.
När du går igenom dina visitkort hjälper till att framkalla minnen av möten på ett helt annat sätt än bokmärken i din webbläsare eller ett mejl.
Maskiner är bra till mycket men det personliga mötet är så mycket viktigare och minnet från det mötet är ditt visitkort.

Behöver du hjälp med design eller tryck av visitkort så har vi samarbetspartners som kan hjälpa dig att ta fram ett kort som passar just dig, kontakta oss