2018-05-17

För mig är det bättre att jag kan koncentrera mig på uppdraget än att ”driva företag”…

Roland Lundström har erfarenhet av att jobba i många olika former, som anställd, egen företagare och nu som egenanställd. Här berättar han med egna ord hur han upplevt det under årens lopp och också om sitt val av Bolagskraft.

”Jag arbetar som projektledare/byggledare på ett större bygg- och fastighetsbolag. Mina uppgifter i början på ett projekt är att ta fram förslag på standard till en fastighet både när det gäller drift/ekonomi och miljö. När ledningen bestämt nivån så övergår mina arbetsuppgifter till en byggledande roll, jag blir byggherrens förlängda arm till byggentreprenörerna.

Tidigare har jag drivit eget bolag men 2011 fick jag erbjudande om en fast tjänst som jag tog. Tyvärr jag trivdes aldrig riktigt på det det företaget och det kanske berodde på att jag hade varit egenföretagare i så många år. Jag sade upp mig våren 2013 och fick då direkt ett erbjudande på ett annat byggföretag och dom ville skriva avtal med mig. Jag hade då hört talas lite om egenanställning och kollade runt lite mer på nätet, till slut fastnade jag för Bolagskraft som verkade stabilt och säkert. Efter att jag hade varit i kontakt med Bolagskraft så bestämde jag mig för att testa egenanställning och det har jag inte ångrat en enda gång. Detta var juli 2013 och sedan dess har jag tagit alla mina uppdrag via Bolagskraft.

Jag har alltid haft ett bra samarbete med Bolagskraft, dom har snabb hantering med fakturering, utbetalning av utlägg, lön och milersättning etc. Har man några frågor så är det alltid lätt att få tag på dom. Jag kommer säkert att stanna kvar på Bolagskraft eftersom att jag har så få uppdragsgivare. För mig är det bättre att jag kan koncentrera mig på uppdraget än att ”driva företag” och för 8,5% så tycker jag att jag får mycket för pengarna”, avslutar Roland sin berättelse.