Våra egenanställda

Vad säger våra egenanställda?

Vi på BolagsKrafts brinner för att kunna sysselsätta så många människor som möjligt. Genom att ge människor chansen att göra det mesta av sin potential tror vi att vi kan hjälpa fler att förvekliga sina drömmar. Vi gör det enkelt att våga testa sin affärsidé och att ta det första klivet ut som egenanställd. Därför har vi samlat några av våra kunder och låtit dem berätta sin spännande historia och utvecklande resa som egenanställd – och varför de valt att jobba med oss på BolagsKraft.    

Marie Kjellén och Mats Andersson
Föreläsare

Deras tänkvärda föreläsningar om livet med funktionsnedsättning kantas av humor, glädje och allvar. Genom BolagsKraft driver Marie och Mats företaget Två Varianter & Sånt – där berättar de om sina egna livserfarenheter i hopp om att förändra och påverka andra.

Ledordet i hela vår verksamhet är att alla ska känna sig som en tillgång och en fungerade “procent” i samhället, oavsett grad av funktionsnedsättning. Målet med våra föreläsningar är att jobba mot fördomar och ge människor en möjlighet att förändra hur de ser på sig själv och andra. Utan det fantastiska stöd och hjälp vi fått av BolagsKraft genom åren hade detta inte varit möjligt.

Vi bestämde oss för att starta företaget år 2011 och i samband med det anslöt vi oss till BolagsKraft. Vi hade själva erfarenhet av att driva eget under åttio- och nittiotalet och det kvävdes redan då otroligt mycket tid och slit för att få det hela att gå runt. Till följd av vår funktionsnedsättning och att vi sitter i rullstol har vi varken ork eller möjlighet att jobba heltid och dessutom lägga ohyggligt massa tid på pappersarbete. Med BolagsKraft kan vi fortsätta att åka ut i Sverige och göra det vi brinner för – utan att behöva oroa oss det minsta för allt krångel med ekonomi.

Vi är tacksamma för den personliga kontakten och all hjälp vi fått av BolagsKraft genom åren. De har funnits där sedan starten, stöttat oss och gjort vårt arbete lättare. Genom BolagsKraft har vi dessutom fått tid och möjlighet att utveckla vårt erbjudande. I dagsläget skriver vi på två böcker och vår vision är att en dag kunna öppna och driva ett funktionscenter. Genom vårt företag Två Varianter & Sånt vill vi påverka människors liv och välmående. Därför kommer även i framtiden att driva vår verksamhet med hjälp av BolagsKraft.

Peter Jeppson
Konstnär

I skapandet letar Peter ständigt nya kreativa uttryck. Genom BolagsKraft kan han fortsätta att ägna sig åt det absolut roligaste han vet – och arbeta fullt ut med sitt konstnärskap.

För två år sedan började jag få allt fler och större möjlighet att hänge mig och fokusera på min konst. Men tanken på att starta och driva eget kändes helt ärligt både ganska tidskrävande och lite krångligt. Jag var ute efter att prova på ett snabbt och enkelt sätt att sköta min fakturering när min sambo tipsade mig om BolagsKraft. Jag bestämde mig för att testa, och har sedan dess valt att sköta all min ekonomi här. En klar fördel med tjänsten är just hur enkelt det är att komma igång att skicka och se över sina fakturor, men för mig är den största vinningen något helt annat.

Att vara ansluten till BolagsKraft gör att jag har friheten att fortsätta att göra det jag vill och utvecklas i min konst, istället för att lägga tid på en massa pappersarbete. För mig är det otroligt mycket värt. En annan fördel med den här typen av fakturering är att jag inte heller behöver tänka på hur jag ska göra med avdrag för utlägg i min verksamhet. Istället samlar jag alla mina kvitton på det material jag köpt och skickar in dem till BolagsKraft, som hjälper mig att sköta resten. Dessutom vet jag att jag alltid kan lita på att få snabb återkoppling om jag har frågor och funderingar – vilket är en stor hjälp och trygghet i min vardag.

Torbjörn Karlsson
Byggare

Efter att ha jobbat för flera olika byggbolag bestämde sig Torbjörn för att starta eget aktiebolag. Han fick snabbt gott anseende i branschen men allt pappersarbete och ansvar gjorde att förtaget fick allt större ekonomiska problem. Idag sköter BolagsKraft all hans fakturering, löner och redovisning och på så sätt har verksamheten kunnat växa och öka i omsättning. Med lång erfarenhet och kunskap inom att jobba på olika byggbolag kände att jag att det var dags för mig att göra det här på egen hand och jag startade ett eget aktiebolag. Min vision var att kunna ge mina kunder möjligheten att själva välja vilka hantverkare de vill använda, för att på så sätt hålla nere kostnaderna. Att bygga och renovera i hemmet är något som många inte har så värst mycket kunskap om. Där vill jag fungera som kundens rådgivare och högra hand. Mitt företag växte väldigt snabbt och i och med det fick jag också allt större problem och smällar ekonomiskt och till sist gick aktiebolaget på pumpen. Efter det fick jag en riktig tankeställare över vad som krävs för att driva ett eget och började titta mig omkring efter hjälp. Jag hittade BolagsKraft på nätet och blev nyfiken men kände att det här nästan var för bra för att vara sant. Därför frågade jag en vän som jobbar som jurist, om inte han kunde hjälpa mig att titta närmare på hur det här med att fakturera genom ett annat företag skulle fungera i praktiken. Efter att vi gått igenom allt anslöt jag mig och genom BolagsKraft startade jag aktiebolaget Byggpressarna. Med BolagsKraft har jag idag koll på finanserna och vet att mitt företags ekonomi sköts på rätt sätt. Strukturen och vägledningen som BolagsKraft ger göra att jag känner mig trygg och säker. BolagsKraft sköter all bokföring, kvitton och betalar ut lönerna till mina anställda. Att BolagsKraft sköter all ekonomi och dessutom ger mig basförsäkring för en avgift på 8,5 procent tycker jag är generöst. Jag känner stort förtroende för att de ska kunna stötta mig och min verksamhet även i framtiden.