2017-04-16

Jessica – egenanställd hos BolagsKraft

Vi tänkte låta några av våra egenanställda presentera sig och först ut är Jessica en Medieplanerare med fokus på marknadsföring, content till hemsidor och sociala medier.

Nu när jag är egenanställd så får jag ofta förklara vad det betyder och jag brukar säga att jag har eget utan att driva ett företag. För det är precis vad det är, jag ville ha mitt egna företag men slippa allt som har med fakturering och administration att göra.

När jag berättar för någon att jag är egenanställd eller frilansare(det förstår dom), så får jag nästan alltid frågan ”Vad gör du hela dagarna?”
Att vara egenanställd betyder inte att jag sitter hemma pillar navelludd hela dagarna, mina dagar är väldigt varierande och tiderna är flexibla.
Vissa dagar arbetar jag mycket (över 12 timmar) och andra dagar arbetar jag inte alls eller max två – tre timmar.
Jag har kreativa flows olika tider på dygnet och olika dagar, så ibland jobbar jag sena kvällar (nätter) eller en hel helg, men är sedan ledig någon dag under veckan.
Att kunna styra sitt arbete själv och kunna arbeta hemifrån några dagar i veckan är verkligen fantastiskt och jag är lyckligt lottad.
MEN jag har också fått lära mig att sälja in mig och mina tjänster…man skulle kunna tro att det var enkelt för en som lever och andas marknadsföring…men det är inte helt enkelt att sälja sig själv.

Att jobba som egenanställd på heltid som jag gör kräver att man är driven och fokuserad, men jag får mer gjort på färre timmar nu än när jag satt i ett öppet kontorslandskap och försökte vara kreativ.

En del av min tid går åt till att hålla mig uppdaterad på sociala medier, marknadsföring, trender, gå på seminarier och att göra efterforskningar för att kunna skapa bra texter och kampanjer till mina kunder.
För en utomstående så kanske det inte ser ut som arbete, men för att kunna skriva texter till mina kunders hemsidor och hålla deras flöden på Facebook och Linkedin uppdaterade så måste jag ägna mig åt en hel del omvärldsbevakning.

Jag brukar åka ut och arbeta hos mina större kunder lite då och då för att få en djupare förståelse för deras företag, kunder och produkter.

Nu är jag glad att jag gör allt detta via Bolagskraft och slipper bekymra mig över ekonomi, försäkringar, moms och annat tråkigt pappersarbete som Anna & Co sköter åt mig.
Jag behöver bara fokusera på mitt och dom löser resten! Life is Good

Vill ni veta mer om vad jag gör så titta in på www.thefactory.se