2019-09-17

Frank Klarström – agent inom inredning för kontor och offentlig miljö!

Vi träffade Frank Klarström över en kaffe på Cafè Bakgården i Borås häromdagen för att vi var nyfiken på varför han valt att jobba som egenanställd istället för att driva aktiebolag. Här är hans egen berättelse.
 
”Jag arbetar som agent inom inredning för kontor och offentlig miljö och har anlitat Bolagskraft sedan 2013-14. Det var då jag ändrade mitt sätt att jobba och tänka. Började då som agent för flera olika bolag på konsultbasis. 
 
Jag jobbar endast med utländska bolag och har fler olika uppdrag men mitt huvuduppdrag fakturerar jag ca 1 ggr per månad. Jag har även några andra uppdrag under året som jag fakturerar efter avslutat uppdrag löpande under året. När det gäller framtiden så är planen att köra full fart framåt i varje fall ett par år till som det ser ut idag. Möjligheten att kunna styra och påverka min egen tid är en skön frihetskänsla och jag tycker det är kul att jobba. 
 
Jag fick tipset om Bolagskraft av en vän som anlitade Ertan och som pratade varmt om att vara egenanställd. Tajmingen var perfekt just då för jag var i valet och kvalet om jag skulle starta bolag eller ej. Men så kände jag att jag ville fokusera på det jag tycker är kul istället för att fastna i pappersarbete. 
 
Jag tog reda på mer om hur det funkar, kostnader mm. Fatsnade för det enkla upplägget och jag blev inte heller avskräckt av avgiften utan tycker den är skälig och värd varenda krona. Jag föll för ”tänket och konceptet” och tycker om människorna bakom Bolagskraft. Vi har ett väldigt bra samarbetet och jag gillar att kika förbi med papper och kvitton och hälsa på och även få den personliga touchen det ger. 
 
Det finns massor av kompetens i huset om det löpande men också om t ex juridik osv. Det är bra att kunna ställa frågor och bolla funderingar med någon som känner mig och min verksamhet. Skönt att veta att kompetensen finns och det är enkelt att lyfta luren och fråga om det är något man funderar på. Ett värdefullt mervärde som jag uppskattar mycket och som jag troligen inte haft lika naturligt om jag kört eget AB, det är ju mer ensamt.” avslutar Frank och dricker upp det sista av sitt kaffe.