2021-09-30

(Svenska) Varför skicka faktura på mejl i stället för med post!

Sorry, this page is only available in %LANG

Du har kanske läst eller hört att PostNord har startat med varannandagsutdelning av post. Detta innebär att posten endast levereras varannan dag. Måndag-onsdag-fredag ena veckan och tisdag-torsdag andra vecka och så löper det på.

Detta innebär att det tar längre tid för dig som väljer att skicka dina fakturor med vanlig post att få betalt från din kund.

Vi på BolagsKraft skulle önska att våra egenanställda, i större utsträckning, skulle välja att skicka sina fakturor på mejl. Fördelen med detta är att fakturan kommer fram till kunden snabbare och säkrare än vid vanlig postgång. Vi har märkt att flera fakturor som skickats via post har kommit på avvägar eller inte ens kommit fram till kund.

Självklart kommer alltid alternativet att kunna skicka fakturor med post att finnas kvar för de som av någon anledning inte kan ta emot fakturor på mejl. Men vi ber er vänligast att försöka skicka era fakturor med mejl då det är säkrare och mycket bättre för vår vackra miljö.

Om ni väljer mejlalternativet så var noga med att mejladressen är korrekt i annat fall kommer fakturan inte fram till kunden. I det fall kunden inte har betalat kan det betyda att fakturan har hamnat i hens skräppost.